Subaru Aalsmeer
  Onze vestigingen

Subaru Aalsmeer

Lakenblekerstraat 62 1431 GG AALSMEER (0297) 34 71 70 0297 34 36 36

 

100-PUNTENCHECK

96% van de Subaru's die in de afgelopen 10 jaar zijn afgeleverd rijdt nog altijd. Maar, hoe betrouwbaar een Subaru ook is, uiteraard willen wij er zeker van zijn dat elke Subaru Approved Used occasion die een nieuwe eigenaar vindt ook technisch in absolute nieuwstaat verkeert. Om er zeker van te zijn dat u een technisch perfecte auto koopt, onderwerpen wij alle auto's die in aanmerking komen voor het selecte Subaru Approved Used programma aan een 100-puntencheck. 

 

Stap 1: Motorcompartiment

Een kijkje onder de motorkap biedt onze monteurs een goed inzicht in de technische staat van de auto.

Cruciale en - indien niet op tijd ontdekt - soms kostbare zaken worden gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het oliepeil, verzadiging van het luchtfilter,  het controleren van de V-snaar op spanning en uitdroging en de spanning van de accu.

Indien nodig worden vloeistoffen uiteraard bijgevuld en worden onderdelen vervangen.

 


Stap 2: Exterieur

Nadat de auto motorisch is gecheckt wordt het exterieur bekeken. Hier kijtk de Subaru monteur naar zaken als verlichting, uitdrogen van rubbers maar ook of alle materialen in de achterbak aanwezig zijn.

 

Stap 4: Onder de auto

Onder de auto wordt er gekeken naar lekkages en beschadigingen. Ongeacht de leeftijd van de auto kan hier relatief makkelijk schade ontstaan door bijvoorbeeld vuil of steenslag wat kan leiden tot dure reparaties. 

 

Stap 5: In de auto

Met de hedendaagse elektronica in auto's kunnen veel technische mankementen met de juiste apparatuur snel en accuraat worden geconstateerd. De monteur checkt alle systemen in de auto met de hand, maar kijkt ook of er storingen in de computer van de auto bekend zijn. Op deze manier kan de monteur ook de geavanceerde systemen zoals EyeSight en de achteruitrijomgevingsradar controleren.

 

Stap 6: Rijden

Er zijn ook zaken in de auto die pas tijdens het rijden aan het licht komen. Daarom rijdt de monteur altijd met de auto om deze te controleren op bijgeluiden of trillingen. Om aan de eisen van het Subaru Approved Used programma te voldoen dient het onderhoud volgens schema, bij een erkende Subaru werkplaats en met originele onderdelen gebeurd te zijn.

Het resultaat...

Na een zorgvuldige controle van de auto tekent de Subaru monteur de auto af en komt deze een stap dichterbij om het label Subaru Approved Used te mogen dragen!