Subaru Aalsmeer
  Onze vestigingen

Subaru Aalsmeer

Lakenblekerstraat 62 1431 GG AALSMEER (0297) 34 71 70 0297 34 36 36

Zorgeloos de winter door dankzij de Subaru Wintercheck

ZORGELOOS DE WINTER DOOR MET DE SUBARU WINTERCHECK

Controle van de auto op 20 belangrijke punten

Veiligheid is heilig bij Subaru. EyeSight, Symmetrical All-Wheel Drive, een zeer voorspelbaar weggedrag en tal van andere voorzieningen maken dat Subaru’s tot de veiligste auto’s in hun klasse behoren. Om die veiligheid te kunnen garanderen, is goed onderhoud noodzakelijk. Bovendien is er om veilig en zonder storingen de winter door te komen de Wintercheck, een controle op twintig cruciale punten voor elke Subaru. De Subaru-dealer voert ‘m uit tussen 20 november en 1 december.

De Subaru Wintercheck is een jaarlijks terugkerende, uitgebreide controle van elk type Subaru bij de Subaru-dealer. Hij kijkt dan of de auto veilig en verantwoord de winter door kan. Indien er mankementen opduiken, voorziet hij de auto-eigenaar van een gedegen advies. Zo weet iedere Subaru-rijder of hij veilig en zonder zorgen het winterse weer tegemoet kan treden.

Twintig punten

De Subaru Wintercheck betekent dus extra zekerheid. Een geruststellende gedachte, de winters worden immers steeds extremer met meer neerslag en vaak enorme temperatuurwisselingen. Door de auto op twintig belangrijke punten te controleren kunnen in elk geval de elementen worden getrotseerd. Belangstellenden kunnen tussen 20 november en 1 december voor slechts € 29,95 de auto laten checken bij de Subaru-dealer. Voor Subaru-rijders die zich registreren op MijnSubaru.nl is de Wintercheck gratis.

Winterbanden

Wie toch de dealer aandoet voor de Subaru Wintercheck, treft er ook winterbanden. Dit speciale rubber is in veel landen inmiddels verplicht of worden van harte aanbevolen. Winterbanden zijn opgetrokken uit zachte rubbersamenstelling waardoor zij beter presteren bij temperaturen onder 7 graden Celsius door meer grip te bieden dan zomerbanden. En grip, daar gaat het om als het wegdek nat, vies of bevroren is. Belangrijk is de profieldiepte van een winterband. Die dient minimaal 4 millimeter te zijn voor een optimale werking. De Subaru-dealer kan de profieldiepte meten en desgewenst een passende band op een originele set wielen leveren.

Belangrijk: winteruitrusting

De Subaru Wintercheck is ook het juiste moment om de winteruitrusting, die elke automobilist zou moeten hebben, te controleren. Is de ruitenkrabber nog onbeschadigd (anders kan hij krassen in de ruit maken), is er een deken aan boord in geval van groot oponthoud in een winterse bui en is er een borstel om sneeuw van de auto te vegen? Een zaklamp is ook altijd handig. Een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een sleepkabel horen sowieso in elke auto thuis. In zomer en winter. De Subaru-dealer heeft deze spullen op voorraad.

Gratis

De Subaru Wintercheck kost € 29,95, op www.mijn.subaru.nl/winter kan iedere Subaru-rijder een Wintercheck-voucher downloaden, waarmee de controlebeurt gratis wordt. Bovendien wordt er een rugzak en een battery-pack verloot onder de deelnemers.