Subaru Aalsmeer
  Onze vestigingen

Subaru Aalsmeer

Lakenblekerstraat 62 1431 GG AALSMEER (0297) 34 71 70 0297 34 36 36

Profiteer nu nog van het BPM-voordeel in 2019

Nog dit jaar belastingvoordeel op nieuwe Subaru's

De inkt van de miljoenennota is nauwelijks droog, de consequenties van de overheidsplannen nog niet doorgerekend, maar nu al is duidelijk dat autorijden de komende jaren duurder wordt, bijvoorbeeld door een hogere BPM-heffing. Subaru adviseert iedereen die een nieuwe auto overweegt, dan ook dit jaar tot aanschaf over te gaan. Het prijsvoordeel in 2019 is namelijk aanzienlijk. 

De overheid heeft in een niet al te ver verleden beloofd de BPM, de Belasting voor Personenauto's en Motorrijtuigen, geheven op elke auto die in Nederland op kenteken wordt gezet, geleidelijk af te bouwen. Wie de begroting voor het komende jaar bekijkt, ziet het tegenovergestelde: de overheid houdt rekening met BPM-inkomsten van 2,5 miljard euro. Dat bedrag is sinds 2009 niet zo hoog geweest, terwijl de verkopen van nieuwe auto’s juist afnemen. 

Prijsstijging

Meer belasting dus. Alleen niet bij Subaru, althans niet als de nieuwe auto nog dit jaar op kenteken wordt gezet. Het financiële voordeel is fors. De BPM-verhoging op Subaru’s stationwagon en vlaggenschip, de veelzijdige en ruime Outback,, bedraagt per 1 januari maar liefst € 1.687,-. Voor de Subaru XV 1.6i, de praktische en compacte SUV van het merk, geldt zelfs een BPM-stijging per 1 januari van € 1.831,-. Belangrijk: de beschikbaarheid van de auto’s met belastingvoordeel is beperkt. 

Precies hetzelfde

Wie in de markt is voor een nieuwe Subaru, doet er dus goed aan om zo snel mogelijk de Subaru-dealer op te zoeken. Hij zal een gunstig financieel plaatje schetsen en melden dat de modellen die kwalificeren voor het belastingvoordeel, kakelverse auto’s betreft, die net vanuit Japan zijn aangekomen, of zelfs nog moeten binnenkomen. Uitrusting, uiterlijk, techniek, alles is identiek aan de modellen voor volgend jaar. Alleen de prijs niet. 


Lees meer over de Miljoenennota 2020 op de website van de Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid


Hier kunt u zich aanmelden voor een proefrit

 

Meer lezen?

Outback Veiligheid

Outback Technologie

Outback Design

Prijswinnaar op pad met de Subaru Outback

Tips & Tricks: Friesland met de Outback

AutoWeek: Het daglicht achterna met de Outback

Dit is de nieuwe Subaru Outback